SEO Blogs laten schrijven door een SEO specialist

Je SEO blogs laten schrijven kan voor veel mensen, en zeker voor organisaties, een goed idee zijn. Er komt veel kijken bij een blog. Zeker het gebruiken van een blog voor vindbaarheid vergt de nodige inspanning. Het gebruiken van de juiste woorden, pagina opbouw, kopteksten noem het maar op. Naast vindbaar zijn moet een blog ook lekker lezen. Je wilt een boodschap overbrengen op je bezoeker, daarbij is vorm en schrijfstijl erg belangrijk. Waar moet je rekening mee houden bij het schrijven of uitbesteden van je blog?

Het onderhouden van een blog is veel werk

Een blog die nooit nieuwe content of blogs krijgt wordt niet gevolgd. Als je een blog onderhoud moet je regelmatig nieuwe content uploaden om je volgers terug te laten komen. Je blog heeft afbeeldingen nodig, interessante content en hij moet aandacht vasthouden. Door regelmatig blogs up te daten houd je niet alleen je bezoekers tevreden maar ook Google. Het algoritme van Google vind het namelijk leuk als een website regelmatig nieuwe content krijgt. Een blog is hier natuurlijk perfect voor.

Als je het idee hebt dat dit niet lukt in je eentje. Of is er simpelweg geen tijd binnen je organisatie voor het onderhouden van een blog. Overweeg dan eens het uitbesteden van je blog aan een SEO specialist. Die kan je niet alleen met de inhoud helpen, maar tegelijkertijd je vindbaarheid verbeteren.

De relatie met je lezers

Denk er over na wat voor relatie je hebt met de lezers van je blog. Als je als persoon naar buiten treed in je blogs, zullen mensen vaker voor jou als persoonlijkheid je blog lezen. Het is dan niet aan te raden om je blog uit te besteden. Een andere schrijfstijl kan er voor zorgen dat je volgers kwijt raakt.

Presenteer je jezelf als bedrijf dan is het makkelijk om je blogs uit te besteden. Mensen komen naar je website voor informatie of verhalen gerelateerd aan je product. Een verschil in schrijfstijl en persoonlijke ervaring is dan niet ingrijpend. Zorg er als bedrijf vooral voor dat je blogs waarde leveren, ipv persoonlijke connectie. Voor organisaties is het dan ook ideaal en vaak tijdbesparend om een blog uit te besteden.

Een handige tip om tijd te besparen is ook het uitnodigen van gastbloggers. Heb je zelf even geen tijd of wil je wat afwisseling in je content? Overweeg eens om een gastblogger uit te nodigen. Zo bouw je leuke connecties op en geef je je lezers afwisseling.

Wat voor content Schrijver heb je nodig?

Denk er over na wat voor soort schrijver je nodig hebt. Let er op of iemand een prettige schrijfstijl heeft en of die stijl bij jouw organisatie past. Ben je op zoek naar een SEO tekstschrijver dan zal je op andere dingen moeten letten dan bijvoorbeeld bij een verhaalschrijver.

Het is belangrijk om een aantal dingen te overwegen bij het inhuren van een tekstschrijver:

  • – Hebben ze de kennis om voor je te schrijven of kunnen ze die krijgen?
  • – Wat is de schrijfstijl en persoonlijkheid van de schrijver?
  • – Past die stijl bij jouw organisatie?
  • – Hebben ze ervaring met SEO en copywriting
  • – Kunnen ze je helpen met je doelen?
  •  

Het belangrijkste blijft natuurlijk het gevoel dat je bij iemand hebt. Heb je vertrouwen in hun kunnen en is er een goede klik. Het is natuurlijk niet zomaar een taakje wat je doorschuift, de schrijver representeert je organisatie.

Hoe compenseer je tekstschrijvers

Goede SEO tekstschrijvers zijn natuurlijk niet gratis. Maar geen SEO specialist zal de mogelijkheid laten liggen om meer bezoekers naar zijn eigen site te genereren. Zo is het linken naar de website van een SEO specialist ook heel waardevol. Of het simpelweg aanbieden van exposure via je social media kanalen. Bedenk wat je kunt bieden naast simpelweg het betalen van je tekstschrijver. Zo kun je tot leuke en aantrekkelijke deals komen voor beide partijen!

Over het algemeen geldt, als je er meer in stopt krijg je ook meer terug. Zo kun je elkaar helpen en is de samenwerking waardevol voor zowel je organisatie als de schrijver. Dit is niet alleen goed voor de sfeer maar ook voor motivatie. Help elkaar!

Wat als het niet blijkt te werken?

Content voor je laten schrijven is natuurlijk nooit zonder risico, het kan zijn dat achteraf blijkt dat het geen goed idee was. Kom je er na een aantal maanden achter dat de resultaten niet zijn wat je verwacht? Krijg je minder bezoekers of zijn je sales lager? Geen paniek, dat kan gebeuren. Een schrijver kan een verkeerde match zijn met je bedrijf. Of misschien schatten ze je doelgroep verkeerd in. De kans dat je reputatie in het water ligt is erg klein, overweeg om zelf weer te gaan bloggen of neem een andere schrijver in de hand.

Het vinden van de juiste schrijver kan een proces zijn. Overhaast het dus niet, zeker als je iemand zoekt voor het onderhouden van je blog op lange termijn. Er zijn genoeg schrijvers en altijd een die perfect aansluit bij jouw organisatie.

Ik wil mijn SEO blogs laten schrijven

Overweeg je om je blogs uit te besteden, of heb je hulp nodig met het optimaliseren van de teksten op je bestaande pagina’s. Neem gerust eens contact met me op, ik kijk graag met je naar de mogelijkheden!

Blog abonnementen

Blog abonnement zelf
Blog abonnement
Blog abonnement flexibel

Blog abonnement aanvragen

wit logo zoekbaar
Email:

info@zoekbaar.nl

Telefoon:

0612611165

Zoekbaar
Latest News

Copyright © 2021. Design door Zoekbaar | Graphics door BGV